Gert-Frank heeft de opleiding voor cameraman / editer, gevolgd aan het Video Education Center (VEC) in Almere.

In de begin jaren ’80 ben ik begonnen met het maken van bruiloftreportages. In die periode werd er nog Non-lineair gemonteerd, wat inhield dat je goed moest weten hoe je eindproduct eruit moest gaan zien, omdat je op volgorde moest monteren. Ik heb daarin vooral mijn creativiteit kunnen ontwikkelen en geleerd problemen op te lossen.

In de periode 1997-2006 heb ik me bezig gehouden met het maken van video-journaals voor politie Haaglanden. Het “Time-Out” Journaal werd twee keer per week geproduceerd en dagelijks vertoond tijdens de appels aan diverse politiebureaus in Den Haag. De journaals werden geproduceerd door een team van 7 personen in een speciaal voor dit doeleinde ingerichte studio.

In 2006 ben ik gestart met Chinchilla Productions en richt me op de B2B markt, voor wat betreft bedrijfsfilms, instructiefilms, voorlichtingsfilms, commercials en live-registraties.

In de periode 2005-2010 heeft Chinchilla Productions zijn medewerking verleend aan het programma “De start van de nacht”. Het radioprogramma wat dankzij Chinchilla Productions uitgroeide tot een TV programma, wordt tot op heden nog wekelijks uitgezonden bij Den Haag TV. Tijdens het programma was Chinchilla Productions verantwoordelijk voor het camerawerk en de beeldregie in de studio.

De afgelopen jaren maken we regelmatig producties voor de gemeente Waddinxveen. Zo hebben we de promo’s gemaakt voor “Taal Werkt” – “Kom binnen bij bedrijven” – de nieuwe wethouders  en waren we bij de beëdiging van de nieuwe burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis.   Opdit moment is Chinchilla Productions de vaste vormgever van politie Haaglanden voor het project BART! (Burger Alert Real Time)